„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.
Sudedamosios dalys: ekologiškos ispaninio šalavijo (čija) sėklos.
Maistinė vertė (100 g ):
- Energetinė vertė 1888 kJ/457 kcal
- riebalų 31.4 g (iš jų sočiųjų 3.8 g, mononesočiųjų 3.2 g, polinesočiųjų 24.4 g),
- angliavandenių 4.9 g (iš jų cukrų 0.5 g),
- skaidulinių medžiagų 32.5 g,
- baltymų 22.5 g,
- druskos 0.05 g.
Naudojimas: tinka barstyti ant salotų, sausų pusryčių, sumuštinių, berti į vaisių kokteilius, prieš valgant į troškinį, sriubą ir kitur, kur norisi pridėti ilgalaikio sotumo ir traškumo. Tinka daiginti.
Daiginimas: Prieš daiginimą mirkyti vandenyje tik kol pasidaro drebučiai, sudygsta per 4-7 dienas, priklausomai, kokia kambario temperatūra ir iki kokio dydžio daigelius norima auginti. Daiginamos ant drėgnos vatos, medžiagos skiautės, popierinio rankšluosčio arba tiesiog barstomos ant drėgnos lėkštės, kasdien (2 kartus per dieną) apipurškiant vandeniu. Nukirpus derlių sudygsta tos pačios sėklos ir dar kartą. Labai skanu daigelius dėti į salotas, ant sumuštinių ar į kokteilius.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.